ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

7 Ιαν 2014

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΟΛΗ...


Σας παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη χαρά το Αλφαβητάρι της πόλης κάτω απ' την πόλη! 

Ένα αρχικό δείγμα εργασίας στα πλαίσια αφενός των μαθημάτων της τάξης μας και αφετέρου του προγράμματος Comenius που υλοποιεί την τρέχουσα διετία (2013 - 2015) το σχολείο μας. 

Το Αλφαβητάρι μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και από την ακόλουθη διεύθυνση:


Παραθέτουμε ενδεικτικά δύο σελίδες του:



Η δημιουργία έλαβε ως αρχικό ερέθισμα ένα σπάνιο βιβλίο που μας πρόσφερε η μητέρα μαθητή της τάξης μας, η κ. Ξένια Χριστοδουλίδου, την οποία και ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Πρόκειται για το έργο: Η ΠΟΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - Ευρήματα από τις ανασκαφές του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου των Αθηνών (έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης).

Στηρίχτηκε επίσης σε αντίστοιχο αλφαβητάρι της κ. Ελένης Γερουλάνου: ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ.

Και έρχεται να υπηρετήσει τους στόχους αφενός της διδασκαλίας της αλφαβήτας στα Πρωτάκια της τάξης μας αλλά και τους στόχους του προγράμματος «The Seven Wonders of our Region» (Τα επτά θαύματα της περιοχής μας), όπως επιγράφεται το πρόγραμμα Comenius του σχολείου μας αυτή την εποχή και ιδιαίτερα το σημείο:

7th wonder of our region:
The oldest historical place
March 2015

Το 7ο θαύμα της περιοχής μας:
Το παλαιότερο ιστορικό σημείο
Μάρτιος 2015

Ως τέτοιο ιστορικό σημείο της περιοχής μας επιλέξαμε τους αρχαίους τάφους που βρίσκονται στην οδό Αγίας Σοφίας 89, στη Νέα Σμύρνη. Τα εκεί ευρήματα συνδυάσαμε με όσα η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως κατά τη διάνοιξη των σηράγγων του μετρό και που στην πλειοψηφία τους επιλέξαμε να προέρχονται και αυτά από τάφους αλλά και να συνάδουν με την παιδική ηλικία.

Να τονίσουμε ότι το Αλφαβητάρι βρίσκεται ακόμη σε αρχική μορφή και απομένουν αρκετές ακόμη ώρες εργασίας αλλά και δραστηριότητες με τα παιδιά για να καταλήξει στην τελική του μορφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου