ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

9 Νοε 2013

Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ

και η Οδύσσεια της αλφαβήτας και της γνώσης... 

"παρά θιν' αλός ατρυγέτοιο..."

Με αφορμή τη διδασκαλία του Ο αφιερώσαμε την ώρα της Φιλαναγνωσίας αυτή την εβδομάδα στον Όμηρο και στην Οδύσσεια.

Σχετικό και το power point που ανεβάσαμε με την Αλφαβήτα της Οδύσσειας:Ξεκινώντας από το Α και βεβαίως την Αθηνά! Την προστάτιδα του Οδυσσέας και που συμβόλιζε το ίδιο το μυαλό του. Το πανίσχυρο όπλο που η φύση χάρισε στον άνθρωπο για το μακρύ ταξίδι του στην περιπέτεια της ζωής.Ο Οδυσσέας, ο βασιλιάς. Ο πολυμήχανος. Που κίνησε για τον πόλεμο και μετά για την Ιθάκη...

Μια τέτοια Οδύσσεια και η ζωή του καθενός μας.Και είπε πικρά ο ποιητής: "Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη..."Να ήταν η θάλασσα γυαλί και λάδι τα νερά της όλοι θα γίνονταν καπεταναίοι. Μα άδικα δεν είπε ο λαός μας πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Κι ο ποιητής συμφώνησε:

Εύκολη λεία δεν τη ζυγώνω
το δυσκολόπαρτο μ' ευφραίνει μόνο! Δυσκολόπαρτο και το καστρί της Τροίας. Και κατακτήθηκε στο τέλος με πονηριά!

Την ίδια πονηριά που έκανε τους Έλληνες να μεγαλουργήσουν στο διάβα της Ιστορίας. Βλέπε Θεμιστοκλής στη Σαλαμίνα. Και Κολοκοτρώνης στα Δερβενάκια. Ένας Οδυσσέας ο λαός μας. Που πολεμάνε όλα τα θεριά να τον κατασπαράξουν μα αυτός βρίσκει πάντα τον πόρο στην απορία και συνεχίζει για Ιθάκη...

Δείτε όλο το αρχείο "Η Αλφαβήτα της Οδύσσειας" πατώντας ΛΗΨΗ και στη συνέχεια το πλήκτρο f5 για να ξεκινήσει η  παρουσίαση. Γυρίστε σελίδες με τα βελάκια του πληκτρολογίου σας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου