ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

18 Νοε 2013

Μαθηματικά: Παιγνίδια με τη δεκάδα

Παρακαλούνται οι γονείς να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο

http://illuminations.nctm.org/ActivityDetail.aspx?ID=75

και να βοηθήσουν τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες που υπάρχουν εκεί.

Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες που συνάδουν με τα διδαχθέντα μαθήματα στην τάξη είναι οι τρεις πρώτες:

.
How many? Πόσα είναι; Το παιδί βλέπει τα μηλαράκια (ή όποιο άλλο σκιτσάκι διαλέξετε για να παίξετε το παιχνίδι) και πατά στο κάτω μέρος το σωστό αριθμό με το ποντίκι.

.
Build. Κατασκευή του αριθμού...  Το παιδί με το ποντίκι θα πρέπει να βάλει μέσα στα κουτάκια όσα μήλα ζητά η άσκηση. Κατόπιν πατάμε με το ποντίκι και πάλι το πλήκτρο Done.

.
Fill. Συμπλήρωση της δεκάδας...  Με το ποντίκι μετακινούμε όσα μήλα χρειάζονται για να συμπληρωθεί η δεκάδα και κατόπιν πατούμε (πάντα με το ποντίκι) στο κάτω μέρος το σωστό αριθμό.

Καλό είναι να κλείσουμε τα ηχεία ώστε να μην μπερδεύεται το παιδί από την εκφώνηση της άσκησης στα αγγλικά και να του υπαγορεύουμε εμείς τι πρέπει να κάνει.

Η τέταρτη δραστηριότητα, το Add, δεν είναι ακόμη κατάλληλη για τους μαθητές της τάξης μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου