ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

14 Νοε 2013

Τριήμερο; Ώρα για επανάληψη!!!
Η κυρία Αλφαβήτα αποφάσισε σήμερα να επισκεφθεί το ζωολογικό κήπο. Για να την ακολουθήσετε στη βόλτα της, κάντε κλικ εδώ:

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/1o-biblio/e-parea

Κατόπιν πατήστε ΛΗΨΗ στο αρχείο:

Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ.ppt

Αφού το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, πατήστε το πλήκτρο f5 και ανοίξτε τα ηχεία. Εστιάστε το ενδιαφέρον των παιδιών σε όσα γράμματα έχουν προς το παρόν διδαχτεί, δηλαδή μέχρι το Ρ, ρ (ρινόκερος). Αν και το τελευταίο γραμματάκι, το Ι,ι, είναι γνωστό στα παιδιά από την εισαγωγική ενότητα και μπορούν να δουλέψουν και με αυτό...

Ενδεικτικές σελίδες:


Καλή βολτίτσα σας εύχομαι! Και μην ξεχάσετε τα ηχεία! Η παρουσίαση διαθέτει και κίνηση και ήχο!

______________________________


Σε συνέχεια του πρώτου μέρους της Αλφαβήτας στο Ζωολογικό Κήπο:

αναρτήθηκε και το δεύτερο μέρος που περιλαμβάνει ασκήσεις για τα γράμματα που διδάχτηκαν (και θα διδαχτούν και τις επόμενες μέρες) στο κεφάλαιο Η ΠΑΡΕΑ.
Το αρχείο θα το βρείτε εδώ:

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/1o-biblio/e-parea

Πατήστε λήψη στο Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ 2.ppt  και αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε μετά το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που περιέχονται σε αυτό.

Μερικές χαρακτηριστικές διαφάνειες του αρχείου:
Η διαδικασία της άσκησης γίνεται με το ποντίκι. Κάνουμε αριστερό κλικ στο γράμμα που θέλουμε να μεταφέρουμε και το κρατάμε πατημένο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Για να γίνει η άσκηση είναι σημαντικό να μην έχουμε πατήσει το πλήκτρο f5.
Και πάλι με το ποντίκι ο μαθητής "σέρνει" τη σωστή λέξη μέσα στο γαλάζιο πλαίσιο. Θα χρειαστεί να διαβάσει πρώτα τις λέξεις για να βρει ποια είναι η σωστή.
Εδώ η λέξη εντοπίζεται με βάση την πρώτη φωνή της και το πρώτο γράμμα. Η άσκηση αποσκοπεί σε επανάληψη και των διδαχθέντων στη Γλώσσα και όσων διδάχτηκαν στα πρόσφατα μαθήματα των Μαθηματικών.Με το ποντίκι και πάλι το παιδί βάζει στη σωστή σειρά τα γράμματα για να δημιουργήσει το όνομα του ζώου (ρινόκερος). Το βοηθάμε αν δυσκολευτεί να βρει τα γράμματα και κατόπιν ανακατεύουμε και πάλι τα γράμματα και το αφήνουμε να επαναλάβει την άσκηση μόνο του.


Προσοχή. Το αρχείο πρέπει να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας για να μπορέσετε να κάνετε με το ποντίκι τις ασκήσεις που περιλαμβάνει. Πατήστε λοιπόν download!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου