ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

15 Νοε 2013

Συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο του Σχολείου μας!


Ένας από τους πιο αξιόλογους θεσμούς του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι το σχολικό συμβούλιο. Ένα όργανο που αποτελείται τόσο από τους δασκάλους της σχολικής μονάδας όσο και από τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων. Και έχει ως αντικείμενο την εξέταση όλων των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και δυνατότητες λήψης αποφάσεων για την επίλυση προβλημάτων αλλά και προτάσεων για βελτίωση του έργου του σχολείου.

Σήμερα λοιπόν, μέρα γιορτής για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και με ζωντανό πάντα το ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, εκπαιδευτικοί και γονείς του 5ου ΔΣ Νέας Σμύρνης δεν περιορίστηκαν να παρακολουθήσουν τη γιορτή.  Μια πραγματικά καταπληκτική γιορτή που όλους μας έκανε για λίγο να ξαναζήσουμε εκείνες τις στιγμές που ο γίγαντας λαός μας με μπροστάρηδες τα παιδιά του έγραψε νέες σελίδες δόξας στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του. Και με αυτό ακριβώς το πνεύμα καθίσαμε μετά το πέρας της γιορτής να συζητήσουμε τα του σχολείου μας.

Ακούσαμε την εμπνευσμένη εισήγηση του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Μανωλαρά, και τις τοποθετήσεις γονιών και συναδέλφων. Τα θέματα που εξετάστηκαν πολλά και οι προτάσεις που ακούστηκαν πολλές. Για το πώς το σχολειό μας θα λειτουργήσει ακόμη καλύτερα.

Το πέρας της συνεδρίασης μας βρήκε όλους με την πεποίθηση πως βασικό όπλο της εκπαίδευσης είναι η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της. Συνεργασία που οφείλει να ξεκινά από το φιλικό κλίμα των σχέσεων, τους ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και φυσικά την εμπλοκή στο έργο του σχολείου και των γονιών. Στην αναγνώριση δηλαδή του ρόλου τους και της αυθεντικής τους επιθυμίας να συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών τους. Ένας ρόλος που είναι αναγνωρισμένος και από την ελληνική πολιτεία αλλά και αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Ταυτόχρονα και από τους γονείς υπήρξε η παραδοχή για το δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν οι δάσκαλοι των παιδιών τους και μάλιστα σε συνθήκες όχι ιδανικές. Αλλά και της δυνατότητας που έχει ο δάσκαλος να βοηθά το γονιό στο ρόλο του παρέχοντάς του κατάλληλες γνώσεις και συμβουλές.

Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά τα ωραία που ζήσαμε σήμερα στο 5ο ΔΣ Νέας Σμύρνης, οι άνθρωποι τα στερούνται. Αφενός αφήνουν ανενεργό το σπουδαίο αυτό όργανο του σχολείου, το Σχολικό Συμβούλιο, και αφετέρου επιτρέπουν στη δυσπιστία να δηλητηριάζει τις σχέσεις. Ξεχνώντας πως η παιδεία αποτελεί και πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων  μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου