ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

9 Οκτ 2013

Η αίθουσα της τάξης μας

Φωτογραφίες από την αίθουσα της τάξης μας. Του Α΄2 τμήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης.



Ο πίνακας μαρκαδόρου, δεξιά ο μαγνητοπίνακας, η έδρα, η γωνιά του βιβλίου στο βάθος.



Τα θρανία μας είναι τοποθετημένα σε τέσσερις ομάδες των έξι παιδιών η καθεμιά αφού και η διδασκαλία ακολουθεί την ομαδοσυνεργατική μέθοδο.

Στο βάθος διακρίνεται το ταμπλό της Γλώσσας με καρτέλες φωνηέντων,  "ασανσέρ" για δημιουργία συλλαβών, "γλάστρα" για δημιουργία λέξεων και δεξιά διακρίνεται η αλφαβήτα που η εκμάθησή της θα αποτελέσει το βασικό σκοπό της φετινής χρονιάς. Πρώτη τάξη γαρ...



Η γωνιά του βιβλίου με πλούσιο και ποιοτικό υλικό, διαλεγμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ηλικίας των μαθητών και τις δυνατότητές τους.



Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκεται η γωνιά των μαθηματικών και η γωνιά του περιβαλλοντικού μας προγράμματος, της Helmepa Junior.



Αριθμητήριο, γεωμετρικά στερεά και σχήματα, καρτέλες, η σκάλα των αριθμών, ένας δεύτερος μαγνητικός πίνακας και κατάλληλο υλικό με μαγνητάκια, κυβάκια, καλαμάκια και πολλά άλλα συνθέτουν την γωνιά για το αγαπημένο μάθημα της τάξης, τα Μαθηματικά. Τα παιδιά θεωρούν ότι το μάθημα αυτό μοιάζει με παιγνίδι και για τούτο συγκεντρώνει την προτίμηση των περισσοτέρων.







Κι εδώ είναι η γωνιά που έχουμε αφιερώσει στις δραστηριότητες μας στα πλαίσια του προγράμματος της Helmepa Junior. Αυτό το διάστημα κυριαρχεί εδώ η θαλάσσια χελώνα αφού σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα επισκεφθούμε μαζί με το Α1 το κέντρο προστασίας της στη Γλυφάδα.





Το εργαστήρι της Γλώσσας που θα συγκεντρώσει το διάστημα αυτό καρτέλες, καρτελάκια, εικόνες, γραμματάκια κλπ.



Εδώ προσπαθούμε να στήσουμε τη γωνιά της Μελέτης Περιβάλλοντος.



Ο υπολογιστής της τάξης.




Θερμά ευχαριστούμε την κ. Βιολέτα, καθαρίστρια του σχολείου μας, που επέδειξε εξαιρετικό ζήλο στο καθάρισμα του χώρου και ειδικά της αποθήκης της αίθουσας  και μας έδωσε την ευκαιρία Να στολίσουμε με τη σειρά μας τις διάφορες γωνιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου