ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

20 Απρ 2014

Τα κόκκινα αυγά να έρθουν παρακαλούμε και στο σχολείο!Μεγάλη Πέμπτη σήμερα. Η μέρα που βάφουμε τα κόκκινα αυγά. Έθιμο παλιό που διατηρείται ως τις μέρες μας. Παρακαλούμε να κρατήσετε μερικά κόκκινα αυγουλάκια και για τη μέρα που θα γυρίσουμε στο σχολείο, τη Δευτέρα του Θωμά. Επειδή μάλιστα κάποιοι μπορεί να μη διαβάσουν την ανακοίνωση, παρακαλούμε αυτούς που θα τη δουν να φέρουν δύο αυγά ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά της τάξης να κάνουν "Χριστός Ανέστη". Και να βγει ο νικητής ολόκληρης της τάξης!

Αν θέλετε να φέρετε και αυγά βαμμένα με άλλα χρώματα, κανένα πρόβλημα. Πλέον στην εποχή μας είναι και αυτό συνηθισμένο.


Όπως και τα αυγά με διάφορα σχέδια:Αυτά μάλιστα μπορούν να τα ετοιμάσουν με τα χεράκια τους τα ίδια τα παιδιά. Στην περίπτωση αυτή βράζουμε καλά τα αυγά και τα παιδιά με τις τέμπερες και τα πινελάκια τους, και κυρίως με τη φαντασία τους, τα διακοσμούν με όποιο σχέδιο εκείνα θέλουν.  Αν μας έρθουν λοιπόν και τέτοια αυγουλάκια, θα κάνουμε και διαγωνισμό για το πιο όμορφο αυγό!

Να και αυγά που βάφτηκαν με τέμπερες:Αν θέλετε να γυαλίζουν, περάστε όταν στεγνώσουν τα χρώματα λίγο διαφανές βερνίκι νυχιών.

Θυμίζουμε ακόμη την τεχνική των γιαγιάδων μας που διακοσμούσαν τα δικά τους κόκκινα αυγά χρησιμοποιώντας φύλλα διαφόρων φυτών. Πριν βάλουν τα αυγά στην κόκκινη μπογιά, τα τύλιγαν με τα φύλλα και έδεναν το καθένα με ένα κομμάτι τούλι ή σε νεότερες εποχές με ένα κομμάτι από παλιό καλσόν. ΄

Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για το βάψιμο των αυγών και τα σχέδια που μπορούμε να κάνουμε.

Ιδού και ένα σχετικό βίντεο:


Διαβάστε περισσότερα για το έθιμο των κόκκινων αυγών εδώ.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν φέρουν τα παιδιά και πασχαλινά κουλουράκια ή τσουρεκάκια να κεράσουν τους συμμαθητές τους, δε θα πούμε όχι. Ειδικά στις μέρες μας που σε κάποια σπίτια αυτά τα πατροπαράδοτα εδέσματα είναι πολυτέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου